Cultuurvakantie

Een passie voor cultuur? Verken deze culturele hotspots

Als u een passie heeft voor cultuur en authenticiteit, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Verken tijdens een culturele vakantie in Europa bijzondere hotspots en ontdek hun ongekende historische betekenis. Onze campings liggen op een steenworp afstand of een klein eindje rijden.

Noord-Frankrijk

Chateau de Pierrefonds

Sprookjes bestaan in Château de Pierrefonds

Château de Pierrefonds torent hoog boven het bos van Compiègne uit en is een sprookjeskasteel met een fascinerend verleden. Het kasteel in de buurt van Parijs is gebouwd in de 15e eeuw, verwoest door Louis XIII in de 17e eeuw en in de 19e eeuw op magnifieke wijze herbouwd door Napoleon III. Château de Pierrefonds is een meesterwerk in zijn soort.

Dichtstbijzijnde camping: Camping La Croix du Vieux Pont

Menhirs - Carnac

Sta verbaasd in Bretagne

In het hart van Bretagne staan de menhirs van Carnac. Ontdek het raadsel van de grote stenen die rechtop in de grond staan. Het zijn er meer dan 3.000 en sommigen zijn wel 6.000 jaar oud. Het doel van deze stenenvelden is tot op de dag van vandaag onbekend. Laat je verrassen en ga tijdens uw culturele vakantie op ontdekkingstocht bij dit mysterieuze fenomeen.

Dichtstbijzijnde camping: Camping La Grande Metarie

Zuid-Frankrijk

Amfitheater Nîmes

Stap de arena binnen in Nîmes

Treed in de voetsporen van de gladiatoren in een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld. Sta daar waar gladiatoren met elkaar of zelfs met leeuwen vochten als volksvermaak. Een geweldige plaats om je onder te dompelen in de wrede geschiedenis en de indrukwekkende sfeer te proeven.

Dichtstbijzijnde camping: Camping Domaine de Massereau

Lascaux grotten - Dordogne

Oog in oog met mammoeten in de Dordogne

Maak een reis door de tijd tijdens een bezoek prachtige grotten tijdens een cultuurvakantie in de Dordogne. Bekijk de mooiste prehistorische muurschilderingen ter wereld. Lascaux is de bekendste grot. Maar ook op de muren van de Grotte Des Merveilles bij Rocamadour en de Grotte De Rouffignac loop je mammoeten, bizons en steenbokken tegen het lijf.

Dichtstbijzijnde camping: Camping St. Avit Loisirs

Chateau Azay-Le-Rideau

Ontmoet doornroosje in Chateau Azay-Le-Rideau in de Loire

Bezoek Chateau Azay-Le-Rideau en leef een dag in een sprookje. Dit is een van de eerste Renaissancekastelen en heeft prachtige torens. Dit kasteel zou zelfs de inspiratiebron geweest zijn voor het sprookje Doornroosje.

Dichtstbijzijnde campings: Camping Parc de Fierbois

Een bijzondere dag in Troo in de Loire

Altijd al eens een rotswoning van dichtbij willen zien? In het schilderachtige Troo zijn schattige huizen uitgehouwen in de rotsen. De oudste optrekjes dateren van de 12e eeuw en dienen als vakantiehuis voor hippe Parijzenaren.

Dichtstbijzijnde camping: empty

Op bedevaart naar Lourdes

Laat u in een van de beroemdste bedevaartsoorden ter wereld betoveren door bijzondere sfeer. Van over de hele wereld komen er pelgrims en toeristen naar Lourdes. Bekijk de brandende kaarsen bij het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Ontdek de grot waar de Heilige Maagd Maria zich in 1858 liet zien. In Lourdes is veel te zien en te doen, maar de meeste mensen komen tijdens hun culturele vakantie toch voor de sfeer van deze mooie plek.

Dichtstbijzijnde camping: Camping Airotel Pyrénées

Italië

Pompeii

Ontdek Pompeii

Benieuwd hoe een Romeinse stad er 2000 jaar geleden uit zag? Pompeii werd in het jaar 79 bedolven onder de lava van de vulkaan de Vesuvius. Hierna bleef Pompeii meer dan 1600 jaar verborgen voor de rest van de wereld. Een ervaring om nooit te vergeten.

Dichtstbijzijnde camping: Camping Baia Domizia

Ostia Antica

Ostia Antica bij Rome

Ontdek een van de best bewaarde Romeinse steden van Italië. Bij archeologische opgravingen werden ruïnes blootgelegd van appartementen, herenhuizen, winkelcentra en badhuizen die ooit de 60.000 inwoners van deze havenstad dienden. Ontdek meer in het plaatselijke fascinerende museum. (Pssst. Het mooiste moment van de dag is de zonsondergang).

Dichtstbijzijnde camping: Camping Village Fabulous

Venetië

Campanile van Venetië

Het mooiste uitzicht over Venetië heb je vanuit de elegante klokkentoren van de San Marco Basiliek. Kijk neer op de vijf koepels van de basiliek, het eiland San Giorgio Maggiore en de rest van de stad. De rode bakstenen toren valt op door zijn piramidevormige spits met daarop de gouden engel Gabriël met uitgestrekte vleugels.

Dichtstbijzijnde campings:  Camping Garden Paradiso Camping Marina di Venezia

San Gimignano

San Gimignano in Toscane

Ontdek waar de wolkenkrabbers werden geboren in het ‘middeleeuwse Manhattan’. Dit Toscaanse pareltje is omgeven door weelderig groen. In de 13e eeuw streden families in San Gimignano met elkaar om de hoogste huizen te bouwen. In juni brengt het Feria delle Messi festival ridders, acrobaten en middeleeuwse muzikanten naar de stad.

Dichtstbijzijnde camping: Camping Valle Gaia