Culinaire vakanties

Proef de smaken van Europa

Bezoek een lokale Franse markt en struin langs de kramen met zelfgemaakte wijnen en verse olijven. Geniet ’s avonds van een heerlijke gelati aan de rand van een Italiaans meer. Eet samen met de plaatselijke bevolking versgevangen inktvis met aïoli in een Spaanse vissershaven. Of bezoek een van de bijzondere evenementen voor ‘foodies’. Laat u verrassen door smaak van vakantie!

Francesca Kook!

Culinair kamperen in Umbrië

Het gezin van foodblogster Francesca ging naar camping Il Collaccio. Ze vielen met hun neus in de boter op culinair vlak. Of eigenlijk: in de truffel… Naast het zwembad ligt namelijk een van de beste restaurants van Umbrië, ‘Al Porcello Felice’. Ook hadden ze een eigen keukentje en barbecue en hebben ze veel in hun luxe safaritent gekookt. Benieuwd naar hun culinaire avonturen?

Lees haar ervaring ›

Annemieks 7 zalige zomerrecepten

Wat kook je op de camping? Lekker en simpel natuurlijk! Een makkelijke eenpanspasta, vispakketjes van de barbecue, stokbroodwentelteefjes. Annemiek van foodblog Keukenliefde vond inspiratie op de camping in Italië. Ze maakte een receptenboekje met de leukste en lekkerste campingrecepten die ze kookte op de camping. Eet smakelijk!

Receptenboekje ›


Culinare evenementen

Salon du Chocolat - Culinaire vakanties

Salon du Chocolat

Chocoholics opgelet. Geniet van een bijzondere culinaire vakantie bij Parijs. ‘s Werelds grootste chocolade evenement ‘Salon du Chocolat’ biedt kookdemonstraties, workshops voor kinderen, tentoonstellingen en natuurlijk wordt er volop chocola geproefd! Ontdek ook de ‘Chocolate Fashion Show’, met jurken van chocolade!

Aanbevolen campings: 
La Croix du Vieux Pont ›
Wanneer: oktober (jaarlijks)
Het bord van Cyrano - Culinaire vakanties

Het bord van Cyrano

Culinaire markt L’Asiette de Cyrano is gevuld met verleidelijke smaken. Proef samen met de lokale bevolking regionale specialiteiten en wijnen. ’s Middags ontmoeten foodies elkaar op het dorpsplein. ’s Avonds wordt het evenement afgesloten met een vuurwerkshow. Geniet van de gastronomie van de Dordogne op een van onze campings.
 
Aanbevolen campings:
St Avit Loisirs ›
Wanneer: juli (jaarlijks)
Aardbeien festival - Culinaire vakanties

Aardbeien festival

Ruik de zoete geur van verse aardbeien op het jaarlijkse Fête de la Fraise in Beaulieu-sur-Dordogne. Proef van de - soms vreemde - aardbeiproducten en lokale lekkernijen. Mis de belangrijkste attractie niet - een gigantische aardbeientaart! Onze campings zijn de ideale uitvalsbasis voor een culinaire vakantie in de Dordogne.
 
Wanneer: mei (jaarlijks)
Les Epicuriales - Culinaire vakanties

Les Epicuriales

Drink, dans en geniet samen met honderdduizenden bezoekers op festival Les Epicuriales in Bordeaux. Ervaar de sfeer van het straatfestival vanaf het terras van een restaurant en luister naar de muzikanten. Proef van beroemde bordeauxwijnen. Een culinaire vakantie in Les Landes is een geweldige ervaring.
 
Aanbevolen camping:
La Rive ›
Wanneer: juni (jaarlijks)
Festival de la Mer et du Maquereau - Culinaire vakanties

Festival de la Mer et du Maquereau

Luister naar de zeemanskoren op de achtergrond terwijl de vangst van de dag wordt uitgestald in de haven van Trouville-sur-Mer. Vier samen met de lokale bevolking de bloeiende vissersindustrie – als u geluk heeft wordt u uitgenodigd op een vissersvaart om makreel te vangen. Laat u verrassen tijdens een culinaire vakantie in Normandië.
 
Aanbevolen campings:
Le Vallée ›
Wanneer: juli/augustus (jaarlijks)
Wijngevecht van Haro - Culinaire vakanties

Wijngevecht van Haro

Deze bizarre gebeurtenis dateert uit 1290. Tijdens ‘La batalla del vino’ wordt zo'n 20.000 liter wijn rondgegooid en iedereen is doelwit! Wanneer de voorraad munitie geslonken is, gaan de festiviteiten door tot in de nacht met dans, vuurwerk en veel gezelligheid. Een unieke ervaring tijdens een culinaire vakantie aan de Costa Verde.
 
Aanbevolen camping: 
Playa Joyel ›
Wanneer: 29 juni (jaarlijks)
Cavatast - Culinaire vakanties

Cavatast, Proef Cava in Catalonië

In de Spaanse provincie Catalonië wordt zo’n 90% van de Spaanse Cava geproduceerd. Wilt u de laatste culinaire trends ontdekken? Bezoek dan tijdens een culinaire vakantie aan de Costa Brava het ‘bruisende’ evenement Cavatast in het stadje Sant Sadurní d'Anoia.
 
Aanbevolen camping: 
Vilanova Park ›
Wanneer: 4, 5 en 6 oktober
La Tomatina - Culinaire vakanties

La Tomatina

La Tomatina is een wereldberoemd evenement waarbij deelnemers tomaten naar elkaar gooien – gewoon voor de lol. Dit unieke festival is geïnspireerd soortgelijke evenementen over de hele wereld en trekt jaarlijks 30.000 bezoekers. Geniet tijdens een culinaire vakantie aan de Costa Dorada, naast het voedselgevecht, van muziek, dans, optochten en vuurwerk.
 
Aanbevolen camping: 
Cambrils Park ›
Wanneer: augustus (jaarlijks)

Culinaire tips van onze klanten

'Mougins is een unieke plek voor fijnproevers over de hele wereld. L'Amandier de Mougins is een authentiek restaurant met een prachtig terras op de bovenste verdieping, waar je geniet van een spectaculair uitzicht over de heuvels en de olijfboomgaarden.'
 
'Restaurant ‘La Pineta’ is een verborgen paradijs, aan de oever van het meer van Bolsena. Geniet van heerlijke Italiaanse gerechten, de geur van bloesem in de restauranttuin en de prachtige zonsondergang boven het meer.'
 
'Elke dinsdag is er markt. Neem een tas vol Italiaanse kaas of vleeswaren mee voor de lunch, voor het ultieme vakantiegevoel.'

'Stil uw honger voor cultuur in de oude stad van San Sebastian en neem een voorproefje op Spanje, net over de Franse grens.'

Restauranttips van Eurocamp

Proef de authenticiteit van uw vakantiebestemming in deze heerlijke restaurants. We hebben ze zelf voor u uitgeprobeerd!

‘Wandel na een lange dag op het strand naar het regionaal bekende restaurant ‘Tatina de la Playa ' in het centrum van Bidart. Met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Kijk naar de zonsondergang terwijl u geniet van een fantastische Kir Royale en beslist welke vis u op uw bord wilt hebben. Onze tip: probeer de 'Thon à la Basquaise' (tonijnfilet in een saus van tomaat en paprika). ' 
Le Ruisseau - Les Landes - Frankrijk
Mike, Product Manager  
 
‘Het familierestaurant van Cedric & Nathalie ligt op slechts 5 minuten lopen van camping Les Sablons. De gastheer en gastvrouw van ‘Le Provençal’ serveren een breed scala aan zeevruchten en traditionele gerechten, voor alle smaken en budgetten. De 'Domaine de Preignes' wijn uit de plaatselijke wijngaard is een absolute must voor bij uw maaltijd. '’  
Les Sablons - Languedoc-Roussillon - Frankrijk
Mike, Product Manager 
 
‘Brasserie' Le Solazo' in het hart van Argelés-Plage serveert een breed scala aan lokale en internationale gerechten. Probeer een pizza Calzone of een 'Galette Complete' (een hartige, gevulde, pannenkoek). Ik kies altijd voor de vulling ham, kaas en champignons. Hmmmm.’ 
La Chapelle - Languedoc-Roussillon - Frankrijk 
Mike, Product Manager  
 
‘Een van de hoogtepunten uit de keuken van Umbrië zijn zwarte truffels. Geraspt over de pasta of gemengd in sauzen en in paté. Ze worden vak ‘het zwarte goud van Umbrië’ genoemd. Proef een heerlijk bord truffelpasta in restaurant ‘Porcello Felice’ (De Vrolijke Big) op camping Il Collaccio, terwijl u geniet van een panoramisch uitzicht het landschap. Stat u liever zelf in de keuken? Boek een kookcursus en leer koken als een echte ‘Italiaanse mama’! ’
Il Collaccio - Umbrië - Italië
Laura, Product Manager
 
‘Drie delen Prosecco, 2 delen Aperol, 1 deel bruisend bronwater. De stijlvolle Aperol Spritz werd geïntroduceerd in Padua in 1919 en is uitgegroeid tot dé cocktail van Italië. Proef dit heerlijke aperitief met een frisse, pittige smaak.’
Overal in Italië
Laura, Product Manager
 
‘Scottiglia di Cinghiale (Toscaanse stoofpot van wild zwijn) is heerlijk stevige kost. Het wordt geserveerd in vele lokale trattoria in Toscane en het staat in het naseizoen zeker op de menukaart ‘Ristorante Vecchio Girasole’ op Camping Norcenni Girasole Club. De eigenaar van de camping is een afgestudeerd sommelier en organiseert wijnproeverijen en kooklessen op het terrein. Het restaurant is zijn trots. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de Toscaanse heuvels en eet u samen met de lokale bevolking Toscaanse lekkernijen. ’ 
Norcenni Girasole Club - Toscane - Italië
Laura, Product Manager  
 
‘Siciliaanse zoete gebakjes, of 'Dolce', zoals de locals ze noemen, worden geproduceerd door ervaren banketbakkers op ‘het eiland van de zon’. In elke stad en in elk seizoen worden verschillende gebakjes gemaakt. De ultieme traktatie is Cannoli Siciliani. Deze krokante schelp is gevuld met slagroom, ricotta en chocolade chips en heeft een laagje poedersuiker om het af te maken. La dolce vita!’
El Bahira - Sicilië - Italië
Laura, Product Manager