Duurzaam Toerisme & Milieu

Eurocamp

Geniet van heerlijk geurende lavendelvelden… Proef de zuivere lucht tijdens een bergwandeling... Ontdek een klaterende waterval... Ervaar hoe de wereld er onder water uitziet... Als je afwijkt van de geplande routes ontdek je de mooiste dingen.

Bij Eurocamp willen we graag dat dit zo blijft. Nog heel lang. Zodat ook uw kinderen en kleinkinderen op zoek kunnen naar avontuur in de natuur. Dat vinden wij belangrijk!


Caring for the Environment, dune forest

FSC papier

Alles wat wij naar u sturen is gedrukt op volledig (of gedeeltelijk) gerecycled FSC papier uit goedgekeurde, duurzame bronnen. De Forest Stewardship Council (FSC) is een onafhankelijke non-profit organisatie, opgericht om verantwoord bosbeheer in de wereld te bevorderen.

Lees meer op www.fsc.org

Caring for the Environment, Interlaken

Natuurvakanties

Genieten van een adembenemende uitzicht, wandelen langs watervallen of ontspannen aan de rand van een helderblauw meer. Klinkt dit als uw ideale natuurvakantie? Dan hebben we iets voor u. Eurocamp heeft de mooiste campings in de buurt van bergen en meren geselecteerd.

Ontdek onze natuurvakanties


Ons vijfjarenplan

Wij zorgen er graag voor dat onze vakanties zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Daarom heeft Eurocamp een vijfjarenplan opgesteld.

  • Energie - Onze accommodaties worden steeds luxer. We gaan op zoek naar energiezuinige oplossingen voor modern comfort. Betekent dit dat u moet inboeten op luxe? Zeker niet! Onze voorwaarde is dat de kwaliteit gelijk blijft. Ook gaan we zo zuinig mogelijk met energie om op al onze kantoren.
  • Vervoer - We zorgen ervoor dat onze inventaris zo lokaal mogelijk geproduceerd wordt.
  • Alternatieve materialen - Onze accommodaties zijn waar mogelijk gemaakt van gerecyclede materialen.
  • Ontwikkeling van nieuwe producten - We bieden mooie fietsroutes en een fietsverhuurservice, om de omgeving te verkennen.
Zorg voor de natuur!

Zorg samen met ons voor de natuur!

  1. Bekijk alles over onze vakantiebestemmingen op deze website. Een brochure vinden wij niet meer nodig.
  2. Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen en nieuws direct in uw inbox.
  3. Rijd filevrij op zondag of op een doordeweekse dag. Bij Eurocamp kiest u zelf op welke dag van de week u wilt aankomen en vertrekken.
  4. Op veel campings staan containers voor glas, papier, GFT en plastic. U kunt uw afval dus gescheiden weggooien, zoals u gewend bent.
  5. Proef de authenticiteit! Bezoek een lokale markt, wijnboer of landwinkel en koop hier verse (biologische)streek- en seizoensproducten.
  6. Spring op de fiets of trek uw wandelschoenen aan. Laat de auto staan en ontdek nieuwe dingen!

Links

www.blueflag.org

Over de onderscheiding voor stranden die aan strenge eisen voldoen en veilig en schoon zijn.

www.treesforall.nl

Organisatie die met een kleine compensatie per reis de klimaateffecten neutraliseert, door het aanleggen van bossen.

www.greenkey.nl

Een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

www.fairtourism.nl

Nederlandse Duurzaam Toerisme website.