Coronavirus - Meest gestelde vragen

Datum: 14 oktober 2020 – 08:00 

Uw veiligheid en die van uw kinderen staat bij ons voorop. We houden de situatie voor al onze campings zo goed mogelijk in de gaten en passen de informatie aan zodra bekend.

Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw komende vakantie. De ontwikkelingen en adviezen volgen elkaar snel op. Wij stellen alles in werking om u op een zo veilige manier te ontvangen. Daarbij gaan we ervan uit dat tijdens opening alle, dan wel de meeste faciliteiten toegankelijk zijn. Wij bedanken u voor uw geduld en begrip. Hieronder kunt u antwoorden vinden op de meest gestelde vragen op dit moment.

Laatste stand van zaken  Nederland:

De Belgische Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken heeft een rode zone reisadvies voor de volgende regio's afgegeven: Heel Nederland behalve Zeeland. Heeft u een verblijf op een camping in deze regio's gereserveerd met vertrek binnen nu en 14 dagen? Dan ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk een email met nadere informatie.

Laatste stand van zaken Frankrijk:

De Belgische Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken heeft een rode zone reisadvies voor alle Franse regio's afgegeven. 

Laatste stand van zaken  Spanje:

De Belgische Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken heeft een rode zone reisadvies voor geheel Spanje. 


Laatste stand van zaken  Italië:

Let op; in Italië geldt sinds 18 augustus een aanvullende maatregel. Reizigers afkomstig uit Kroatië, Griekenland, Malta en Spanje zijn verplicht om een schriftelijke verklaring te kunnen overhandigen met negatieve uitslag van een COVID-test, verkregen in de afgelopen 72 uur. Reizigers vanuit deze gebieden die dit niet kunnen overhandigen, kunnen geweigerd worden op hun bestemming. 


Sardinië: Reizigers uit alle landen die naar Sardinië afreizen, zijn verplicht een negatieve uitslag van een COVID-test te overhandigen, verkregen in de afgelopen 72 uur. Daarnaast dienen alle reizigers zich 48 uur voor vertrek online te registreren. 


Laatste stand van zaken Kroatië

De Belgische Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken heeft een rode zone reisadvies voor de volgende Kroatische regio's afgegeven: Brod-Posavina, Zadar, Šibenik-Knin en Split-Dalmatie. Heeft u een verblijf op camping Zaton gereserveerd met vertrek binnen nu en 14 dagen? Dan ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk een email met nadere informatie.


Laatste stand van zaken Zwitserland

Zwitserland heeft bepaald dat Belgen die vanaf 20 augustus 2020 naar Zwitserland reizen eerst 14 dagen in isolatie moeten gaan in Zwitserland. Heeft u reis geboekt naar Zwitserland met aankomst na deze datum dan kunt u uw reis omboeken of u ontvangt een voucher om later alsnog met ons op vakantie te kunnen gaan.


De veiligheidsmaatregelen op campings per land

Hieronder vindt u per vakantieland wat de coronamaatregelen zijn die genomen worden én wat de invloed hiervan is op campings. Samenvattend komt het erop neer dat faciliteiten zoals het zwembad, sanitair, bar en restaurant open zullen zijn. Net als in eigen land zijn enkele veiligheidsprotocollen van kracht zoals social distancing voor volwassenen en extra schoonmaak.
- Maatregelen Frankrijk
- Maatregelen Kroatië
- Maatregelen Spanje
- Maatregelen Italië
- Maatregelen Zwitserland
- Maatregelen Oostenrijk

Op sommige campingpagina’s vindt u de specifieke maatregelen van de desbetreffende camping. (vul bij “zoeken” bovenaan in de groene balk de campingnaam in om snel naar de campingpagina te gaan). We blijven deze pagina’s updaten, omdat er mogelijk verdere versoepelingen komen.


Vertrekken in 2020

Op basis van de informatie die we nu hebben, gaan wij ervan uit dat uw reis doorgaat. Mocht uw vakantie onverhoopt niet door kunnen gaan, dan informeren wij u hierover. Dit is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment.

Heeft u twijfels over uw reis? Dan kunt gebruik maken van onze omboekregeling zoals hieronder staat omschreven. Wilt u uw reis annuleren? Dan gelden hiervoor de reguliere annuleringsvoorwaarden (zie onderaan bij kopje Annuleren).


Corona Voucher

Wordt uw reis door ons geannuleerd, dan ontvangt u een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan worden gebruikt voor alle Eurocamp bestemmingen in 2020 en 2021. Bekijk hier de meest gestelde vragen over de Corona-voucher.


Restituties niet mogelijk

We begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. Het SGR staat garant voor het uitgegeven voucher.


Omboekregeling naar een andere vakantie in 2020

Wilt u uw vakantie wijzigen naar een verblijf op een andere datum of andere camping? Dan kunt u tot 7 dagen voor aankomst uw vakantie omboeken. Wanneer het aantal geboekte nachten gelijk blijft, betaalt u geen annuleringskosten. Kiest u ervoor om uw boeking aan te passen naar minder nachten dan oorspronkelijk dan is er sprake van een deelannulering. In dat geval berekenen wij annuleringskosten over de te annuleren nachten. U kunt de geldende annuleringskosten vinden in onze reisvoorwaarden. De eventuele meerkosten van een verblijf dient u zelf te betalen. Wijzigingskosten brengen wij, gezien deze bijzondere omstandigheden, niet in rekening. Kijk op de website naar de beschikbare mogelijkheden in 2020 (let op, wij berekenen de prijs die geldig was op het moment van boeking, prijzen kunnen afwijken van de prijs op de website).. Heeft u een nieuwe bestemming gevonden? Dan dient u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Wij kunnen de boeking voor u aanpassen. Het is niet mogelijk zelf uw boeking te wijzigen.


Mag ik wachten met het doen van de restantbetaling tot duidelijk is of de vakantie kan doorgaan?

Als u ons nog een restantbetaling verschuldigd bent, dan mag u tot uiterlijk twee weken vóór de aankomstdatum van uw vakantie wachten met betalen. Wij verwachten op dat moment duidelijkheid te hebben of uw vakantie ook daadwerkelijk plaats kan vinden. In de tussentijd kunt u onze betalingsherinneringen als niet verzonden beschouwen.


Annuleren

Wilt u zelf annuleren dan dient u conform onze reisvoorwaarden, de annuleringskosten te betalen die op het moment van annuleren van toepassing zijn. Hieronder beschrijven wij de op dit moment meest relevante annuleringsvoorwaarden en de daarbij horende kosten. De gehele tekst kunt u terugvinden in de bovenstaande link.


Bij annulering:

De annuleringskosten:

Tot de 42ste dag (exclusief) vóór aankomst

30% van de reissom en de eventuele premie en poliskosten van de afgesloten annuleringsverzekering

Vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag(exclusief) vóór de dag van aankomst

60% van de reissom plus de reserveringskosten en eventuele premie en poliskosten van de afgesloten annuleringsverzekering;

Vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de dag van aankomst

90% van de reissom plus de reserveringskosten en eventuele premie en poliskosten van de afgesloten annuleringsverzekering;

Op de dag van aankomst of later

De volledige reissom


Wilt u annuleren geeft u dan uw boekingsnummer en uw verzoek tot annuleren door via ons contactformulier. U ontvangt van ons een schriftelijke annuleringsbevestiging/factuur per email binnen enkele werkdagen. Indien u via een reisbureau geboekt heeft dient u voor de annuleringsvoorwaarden en kosten contact met het reisbureau op te nemen.

empty

Waar kan ik de laatste stand van zaken bekijken met betrekking tot het afgegeven reisadvies voor een bepaalde bestemming?

Wij adviseren hiervoor de site van Buitenlandse Zaken te bezoeken:
Nederland: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
België: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen


Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik annuleer?

Neemt u contact op met de verzekeringsmaatschappij waar u uw annuleringsverzekering heeft afgesloten voor informatie over de dekking.


Dekt het Calamiteitenfonds de financiële gevolgen van het coronavirus?

Nee. Het Calamiteitenfonds dekt alleen gevolgen van natuurrampen en nu gaat het om ziekte.