Vakantie Côte d'Azur & Provence

Côte d'Azur & Provence

Een bezoek aan de Côte d'Azur & Provence

Hier vindt u de perfecte combinatie tussen het rustieke Zuid-Frankrijk en de glamour van de Mediterrane kust. U kunt een dag doorbrengen in de slaperige middeleeuwse dorpjes, de verlaten, met pijnbomen omzoomde stranden en het ongerepte platteland. Of u kunt proeven van de glossy lifestyle van de beroemdheden in de mondaine kustplaatsen Cannes en Nice. Hier kunt u echt genieten van het beste van beide werelden, en dat allemaal op dezelfde dag. Al zin in een camping Côte d'Azur & Provencevakantie?

Bekijk direct alle camping Côte d'Azur & Provence vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in aan de Côte d'Azur & Provence in Frankrijk!

Ontdek de Côte d'Azur & Provence

Ontdek de Côte d'Azur & Provence

Rijd naar het middeleeuwse stadje Perchés en geniet van de rust en de spectaculaire uitzichten. Bezoek Monaco, het op een na kleinste land ter wereld. Geniet van het buitenleven tijdens een paardrijtocht door de Camarague of ga raften bij de Gorges du Verdon. Breng de dag door in de kosmopolitische stad Marseille of een van de chique resorts Cannes en Nice. Waar u ook maar zin in heeft, het is te vinden in de Côte d'Azur en de Provence.

Proef de Côte d'Azur & Provence

Proef de Côte d'Azur & Provence

Er is veel te proeven in deze regio! Traditionele Provençaalse gerechten zoals stoofschotels, pizza's en tapenade met grote stukken knapperig brood maar ook delicatessen zoals gearomatiseerde zeevruchten in de verfijnde restaurants van de chique badplaatsen. Maar wat de maaltijd ook is, een glas gekoelde lokale rosé past er altijd bij!

Ontdek de Côte d'Azur & Provence

Voel de Côte d'Azur & Provence

Duik in de warme Middellandse Zee of de ijzige gletsjermeren. Adem de geur in van de pijnbomen, de citroenbomen en de zilte lucht. Maak een wandeling langs de Promenade de la Croisette of bewonder de indrukwekkende architectuur van Avignon en de prachtige kloven van de Gorges du Verdon…

Côte d'Azur & Provence top 5
St. Tropez, Côte d'Azur

St. Tropez

St. Tropez is de thuisbasis van veel miljonairs en oude rocksterren en ook een geweldige plek om mensen te kijken. Toch schuilt er achter dit glamoureuze uiterlijk van de stad nog veel charme. U zult het ontdekken als u een wandeling maakt door de smalle, elegante straatjes achter de haven. Er zijn hier ook veel leuke winkels.

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Deze enorme kloven en de ruige rivier zijn geweldig voor een raft- of kajak-avontuur. Wilt u liever iets minder inspanning? Tijdens een rit langs de zuidelijke rand van de Gorges du Verdon komt u veel mooie uitzichtpunten tegen.

Marineland

Marineland

Bent u op kampeervakantie met kinderen? Een van de meest populaire bestemmingen aan de Côte d'Azur is Marineland, waar u oog in oog komt te staan met haaien, dolfijnen, orka’s en zeeleeuwen. In het naburige Aquasplash park kunnen de kinderen hun energie kwijt op de geweldige waterglijbanen.

Ile de Porquerolles

Île de Porquerolles

Op dit eiland voelt u zich een ontdekkingsreiziger! Geniet op dit bijzondere eiland van de vrijheid en de rust. Het prachtige eiland is autovrij, zodat u naar hartenlust rond kunt zwerven op zoek naar uw favoriete verborgen inham voor een picknick of een duik.

Avignon

Avignon

De stad Avignon is het cultureel en historisch hart van de Provence. Het is een majestueuze stad vol galerieën en musea en wordt beschermd door de 14e eeuwse stadswallen. De stad inspireerde talloze kunstenaars door de eeuwen heen.

Het weer aan de Côte d'Azur & Provence