Vakantie Ardèche en Auvergne

Ardèche en Auvergne

Een bezoek aan de Ardèche en de Auvergne

Houdt u van een actief buitenleven? Dan is een campingvakantie in de Ardèche of de Auvergne ideaal. Er zijn spectaculaire bergen, rivieren, kloven, grotten en zelfs vulkanen. Zwemmen, klimmen, erin springen of erover kanoën; het kan allemaal in de Ardèche en de Auvergne in Frankrijk. Ook zijn er spectaculaire Romeinse gebouwen, prachtige ommuurde middeleeuwse steden, sierlijk uitgehouwen gebouwen, wallen, bruggen, verlaten oude kastelen - en zelfs een kaasmakerij museum.

Alsof dat nog niet genoeg is, is dit gebied is ook nog eens het gastronomisch centrum van Frankrijk. Dus ga op pad en geniet op onze campings in de Ardèche en de Auvergne van alles wat deze prachtige regio te bieden heeft!

Bekijk direct alle camping Ardèche en Auvergne vakantiebestemmingen en beleef een heerlijke vakantie in de Ardèche of de Auvergne in Frankrijk.

Voel de Ardèche en de Auvergne

Voel de Ardèche en de Auvergne

Vul je longen met frisse berglucht, voel je hart bonken tijdens een wilde kanotocht, doe een stap terug in de tijd, kies uit de vele heerlijke gerechten, geniet van het uitzicht, vang de zwevende klanken van Debussy in de avondlucht, ontkurk een fles wijn en ontspan….

Proef de Ardèche en de Auvergne

Proef de Ardèche en de Auvergne

Ga naar Lyon voor de beste Franse keuken – er zijn hier meer dan 1300 restaurants. Proef in de plaatselijk steden en dorpen in de Ardèche en de Auvergne traditionele Franse gerechten. Geniet van heerlijke stoofpotten, zoet brood en de regionale kazen waaronder de wereldberoemde Roquefort. Bent u een zoetekauw? Houd dan wat ruimte voor de ‘marrons glacés’; de gekonfijte kastanjes en natuurlijk voor Montelimar; nougat uit de stad met dezelfde naam.

Ontdek de Ardèche en de Auvergne

Ontdek de Ardèche en de Auvergne

Van de bergtoppen en vulkanen tot de grotten en kloven, voor natuurliefhebbers is er tijdens uw campingvakantie in de Ardèche en de Auvergne genoeg te ontdekken. Al vanaf de prehistorie, maar ook in de Romeinse tijd en de Middeleeuwen werden kolonisten aangetrokken door de schoonheid van de Ardèche en de Auvergne. Ze hebben allemaal hun sporen nagelaten door middel van grotschilderingen, amfitheaters, en prachtige gebouwen, dorpen en steden. Al zin in een Ardèche en Auvergne campingvakantie?

Ardeche & Auvergne top 5
Arènes de Nîmes

Arènes de Nîmes

Dit is het meest complete Romeinse amfitheater ter wereld en nog steeds in gebruik voor muziek, maar ook voor stierenvechten. De arena is 2000 jaar oud en heeft 34 rijen stoelen die vroeger ingedeeld waren in klassen: de rijken zaten vooraan terwijl de slaven helemaal bovenin plaats moesten nemen.

De grotten van Aven d’Orgnac

De grotten van Aven d’Orgnac

Deze grotten zijn ongeveer 500 meter lang en de adembenemende rotsformaties lijken licht te geven in het donker. Eenmaal weer boven de grond (er is een handige lift) kunt u in de Prehistorische stad nog meer te weten komen over deze wonderlijke, verlichte wereld.

Gorges du Tarn

Gorges du Tarn

De leukste manier om de adembenemende rotsformaties te ontdekken is natuurlijk met een raft; als u tenminste omhoog durft te kijken. U kunt de rivier ook afzakken in een kano, dat is een stuk rustiger. Tijdens uw tocht zult u veel verscholen kastelen te ontdekken.

Pont d’Arc

Pont d’Arc

Deze imposante, natuurlijke brug van ongeveer 60 meter breed en maar liefst 50 meter hoog is door de Ardèche gevormd. Het beste zicht op de brug heeft u als u met een kano of kajak onder de grote stenen boog door vaart.

Pont du Gard

Pont du Gard

De Pont du Gard behoort tot de UNESCO werelderfgoederen. Dit Romeinse aquaduct werd gebouwd om stad Nîmes van water te voorzien. De Pont du Gard is 50 meter hoog en gebouwd op drie niveaus, waarvan de langste maar liefst 275 meter is!

Het weer in de Ardèche & Auvergne