Vakantie Loire

Camping Loire

Eurocamp campings Loire

Vanwege het zonnige klimaat en het vriendelijk glooiende landschap bouwden de Franse koningen en edellieden eeuwenlang hun kastelen in de regio Loire. Die kastelen zijn nu de grootste trekpleister, maar de Loirevallei heeft kampeerders nog veel meer te bieden.

Al sinds de 15e eeuw is de regio Loire een geliefde plek om te ontspannen. Van vóór die tijd resten nog grote verdedigingswerken, die werden aangelegd om Frankrijk te beschermen tegen indringers. Zo telt het stroomgebied van de Loire meer dan duizend kastelen. Als u vanaf onze campings in de Loire op weg gaat naar beroemde kastelen als Chambord of Saunier komt u dus geheid meer mooie exemplaren tegen.

Camping Domaine de la Brèche

Varennes-sur-Loire , Loire - Frankrijk

Een kleine, gemoedelijke camping met veel speelruimte en mooie verwarmde zwembaden. Dicht bij kastelen en de wijnstad Saumur.

Meer over deze camping ›
Bekijk camping › Delen
Bewaar als favoriet

Camping Parc de Fierbois

Sainte-Catherine-de-Fierbois , Loire - Frankrijk

Op een landgoed tussen de bomen. Levendige en sportieve sfeer, vlak bij de oude stad Tours en diverse kastelen. Met een eigen meer.

Meer over deze camping ›
Bekijk camping › Delen
Bewaar als favoriet

Veelgestelde vragen over campings Loire

Wat zijn de beste campings in de Loire?

We de drie beste campings in de Loire in ons aanbod. Onze campings hebben allemaal 5 sterren, prachtige zwembaden en hebben volop faciliteiten en activiteiten. Bekijk onze campings in de Loire.


Hoe kan ik zien welke campings er nog beschikbaar zijn in de Loire?

Gebruik onze website om snel te zien welke campings er nog vrij zijn in de Loire in de periode dat u op vakantie wilt gaan.


Wat is er allemaal te zien & doen in de Loire?

Er is veel te ontdekken in de Loire. Naast grote kastelen heeft de Loire prachtige steden zoals Tours, Orleans en Montrichard en Le Mans. Deze laatste stad is beroemd om zijn prachtige kathedraal en bekend van ‘de 24 uur-race van Le Mans’. Bekijk hier onze tips voor de Loire.


Hoe is het klimaat in de Loire?

De Loire staat bekend om zijn milde klimaat. Dat betekent dat het er in het voorjaar al erg aangenaam is. Bekijk hier de klimaattabel